Vejce ztracená na lasturách s holandskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 16 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 529 mg
- Draslík 123.3 mg
- Vláknina 1044.8 mg
- Vitamín A 1044.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme jako ztracená.
-
2
Kromě másla smícháme všechny přísady v hrnku a zahřejeme ve vodní lázni, až omáčka zhoustne (nesmí se však vařit). Odstavíme z ohně, po kouskách přidáme máslo, pokud to bude třeba, ještě mírně prohřejeme.
-
3
Vajíčko vložíme na lastury, kolem věnec z hrášku, přelijeme omáčkou.
-
4
Jako přílohu podáváme bílý chléb.