Škeble vařené v lastuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 5606 kcal
- Sacharidy 261 g
- Tuky 167 g
- Sodík 17389 mg
- Bílkoviny 721 g
- Uhlovodany 260 g
- Cholesterol 1725 mg
- Draslík 19964.1 mg
- Vláknina 32350 mg
- Vitamín A 32350 mg
- Vitamín B6 3.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 529.8 mg
- Vitamín E 33.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 295.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zavřené škeble očistíme kartáčkem pod tekoucí studenou vodou.
-
2
Vodu svaříme s trochou vína, solí, pepřem a tymiánem. Přidáme škeble a vaříme, dokud se neotevřou.
-
3
Uvařené škeble ocedíme, vyjmeme z lastur a upravíme na mísu.
-
4
Podáváme s plátky citronu a bylinkovým máslem.