Restované krevetky s čerstvou zeleninou
Suroviny
- 150 g Okurka salátová
- 150 g Krevety tygří
- 1 kávová lžička Citrony
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Olej chilli
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 0.5 ks Salát ledový
- 2 ks Cibule lahůdková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Pepř bílý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 6 g
- Sodík 118 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 465 mg
- Vláknina 5780.6 mg
- Vitamín A 5780.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si nejdříve salát z čerstvé očištěné a omyté zeleniny: papriky pokrájíme na proužky, rajčata na osminky, lahůdkovou cibulku, salátovou okurku a ředvičky pokrájíme na tenká kolečka. Všechnu pokrájenou zeleninu promícháme, osolíme, opepříme a pokapeme kvalitním olejem.
-
2
Omyté listy salátu poklademe ozdobně na talířě, na ně položíme ochucenou zeleninu.
-
3
Čerstvé krevety promyjeme pod studenou vodou, osušíme je, zbavíme krunýře a střívka. Mražené krevety vytáhneme z lednice přibližně 20 minut před přípravou, promyjeme je v sítu pod studenou tekoucí vodou a necháme je povolit při pokojové teplotě.
-
4
Do rozehřáté pánve na rozpálený olej poklademe krevety (jen v jedné vrstvě). Restujeme je 2-3 minuty, jakmile spodní restovaná strana začne růžovět, tak je všechny obrátíme a restujeme z druhé strany zase 2-3 minuty, Hotové krevety budou celé růžové až oranžové. Maso budou mít být krásně bílé, nesmí být průhledné. Hotové krevety pokapeme citrónem, poklademe hned na talíře se zeleninou a podáváme je teplé.