Mořský jazyk na víně s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 106 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 120 g Rajčata
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 2 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Víno červené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Šalotka
  • 6 ks Cannelloni
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1.5 kg Mořský jazyk
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Máslo
  • 2 polévková lžíce Smetana ke šlehání
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 766 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 177.5 mg
  • Draslík 1450.9 mg
  • Vláknina 1631.3 mg
  • Vitamín A 1631.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořský jazyk propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na menší plátky, které se budou moci svinout do roliček. Nakrájené plátky rybího masa poprášíme solí a pepřem, potřeme červeným vínem a svineme do roliček, které zajistíme párátkem, aby se nerozbalily. Rybí roličky rozložíme na pánev, zalijeme zbytkem červeného vína a rybí kousky ve víně povaříme asi 4 minuty. Po této době rybí závitky z pánve vybereme děrovanou naběračkou a odložíme je do dalšího zpracování na talíř.

  • 2

    Vyloupané krevety uvaříme podle návodu na obale. Z rybích závitků odstraníme párátka a opatrně jimi vyplníme vařené a vychladlé těstoviny. Do těstovin ke kouskům ryb přidáme vařené, okapané krevety a trošku smetanové omáčky. Naplněné těstoviny rozložíme do zapékací mísy, zalejeme smetanovou omáčkou. Tento rybí pokrm pečeme v troubě, vyhřáté na 200°C, asi 20 minut.

  • 3

    Cannelloni s rybím masem podáváme horké, ozdobené koprovými větvičkami, jako hlavní jídlo.

  • 4

    Smetanová omáčka: Šalotku a rajčata nakrájíme nadrono. Žampióny očistíme a rozkrájíme na plátky. V kastrůlku, na rozehřátém másle opražíme nasekanou cibuli, ke které přisypeme plátky žampiónů a kousky rajčat. Směs promícháme, ochutíme rajčatovým protlakem, solí a pepřem. Omáčku pak zahustíme moukou tak, že mouku v omáčce důkladně promícháme. Pak do omáčky přimícháme ještě vinnou tekutinu z pánve, mléko a za stálého míchání povaříme asi 4 minuty. Nakonec omáčku zjemníme přilitím smetany.

  • 5

    Těstoviny: Ve vroucí, osolené vodě uvaříme těstoviny cannelloni podle návodu na obale a vařené těstoviny scedíme a necháme okapat a vychladnout.

Komentáře k receptu