Pochoutkové krevety na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 47 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibulka jarní
  • 3 g Pepř bílý
  • 40 g Zázvor
  • 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 4 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 10 stroužek Česnek
  • 0.4 dl Olej sezamový
  • 1 kg Krevety tygří - loupané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 262.5 mg
  • Draslík 171 mg
  • Vláknina 3568 mg
  • Vitamín A 3568 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyloupané krevety opláchneme a dobře osušíme. Ve woku rozpálíme sezamový olej a krevety opékáme asi minutu, až se zbarví dočervena. Vyjmeme a uchováme v teple. V mísce promícháme nasekaný oloupaný česnek, chilli papričku, nastrouhaný zázvor a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Ochutíme bílým pepřem, chilli a směs opečeme na rozpáleném arašídovém oleji asi 4 minuty za stálého míchání. Přidáme zpět krevety a ještě 2 minuty restujeme. Podáváme ozdobené plátky limetky.

Komentáře k receptu