Krevety pikantní
Suroviny
- 450 g Krevety tygří - loupané
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Olej kukuřičný
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 6 g
- Sodík 425 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 118.1 mg
- Draslík 263.9 mg
- Vláknina 3366 mg
- Vitamín A 3366 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kukuřičný olej rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek a smažíme 3 minuty za stálého míchání. Přidáme kmín, rajčatový protlak, cukr a nakrájená rajčata. Přivedeme směs k varu a vaříme 10 minut. Přidáme krevety, bazalku, sůl a pepř.
-
2
Povaříme 3 minuty a okamžitě podáváme.