Černé gramigna se slávkami a mořskými lanýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mušle slávky
  • 400 g Těstoviny gramigna
  • 300 g Lanýž
  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Feferony
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 718 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 854 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 884.6 mg
  • Vláknina 4111.5 mg
  • Vitamín A 4111.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořské lanýže omyjeme a společně se slávkami namočíme do vody s hrubou solí.

  • 2

    Česnek nadrobno nasekekáme společně s petrželkou a feferonkou.

  • 3

    Na pánvi s olejem osmahneme česnek s petrželkou a feferonkou, přidáme cibulku a mořské plody, přikryjeme pokličkou a vaříme, dokud se mušle neotevřou.

  • 4

    Rajčata rozkrojíme na polovinu, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Z pánve sundáme pokličku, přidáme rajčata, osolíme a vše udržujeme teplé.

  • 5

    Gramigna uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme, přidáme na pánev a ještě dovaříme, aby omáčka zhoustla. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu