Černé gramigna se slávkami a mořskými lanýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 718 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 29 g
- Sodík 854 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 884.6 mg
- Vláknina 4111.5 mg
- Vitamín A 4111.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mořské lanýže omyjeme a společně se slávkami namočíme do vody s hrubou solí.
-
2
Česnek nadrobno nasekekáme společně s petrželkou a feferonkou.
-
3
Na pánvi s olejem osmahneme česnek s petrželkou a feferonkou, přidáme cibulku a mořské plody, přikryjeme pokličkou a vaříme, dokud se mušle neotevřou.
-
4
Rajčata rozkrojíme na polovinu, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Z pánve sundáme pokličku, přidáme rajčata, osolíme a vše udržujeme teplé.
-
5
Gramigna uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme, přidáme na pánev a ještě dovaříme, aby omáčka zhoustla. Ihned podáváme.