Rýže se šafránem a ocásky garnátů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Šafrán
  • 350 g Rýže jasmínová
  • 100 g Hrášek
  • 200 g Rajčata
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 800 g Garnát obecný
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1088 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 2674 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 436 mg
  • Draslík 1227.8 mg
  • Vláknina 22182.5 mg
  • Vitamín A 22182.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci uvedeme do varu kuřecí vývar. V osolené vařící vodě povaříme hrášek, dokud není měkký. Jemně nasekáme cibuli, oloupeme ocásky garnátů a odstraníme černé střívko.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme cibuli. Přisypeme rýži, smažíme.

  • 3

    Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit. Přilijeme vařící kuřecí

  • 4

    vývar, přidáme šafrán, za častého míchání rýži uvaříme. Vmícháme máslo a hrášek.

  • 5

    Ocásky garnátů osolíme, opepříme a smažíme cca 2 minuty. Přidáme spařená a oloupaná rajčata, vše podusíme. Rýži podáváme ozdobenou ocásky garnátů v omáčce.

Komentáře k receptu