Srnčí hřbet z piškotů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 11 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 28.8 mg
- Draslík 261.8 mg
- Vláknina 5695 mg
- Vitamín A 5695 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpustíme v mléce želatinu.
-
2
Nakrájíme nadrobno sušené ovoce a namočíme jej i s rozinkami do rumu.
-
3
Tvaroh rozmícháme se želatinou, cukrem a vanilkovým cukrem do kašovité hmoty.
-
4
Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, rozložíme v ní piškoty, pokropíme rumem, pokryjeme vrstvou želatinového tvarohu a vrstvou rumového ovoce a rozinek.
-
5
Pokračujeme další vrstvou piškotů, tvarohu a ovoce. Nakonec položíme piškoty a necháme ztuhnout.
-
6
Před podáváním vyklopíme z formy, povrch obložíme piškoty a ozdobíme šlehačkou a kousky meruněk či broskví z kompotu.