Srnčí hřbet z piškotů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 250 g Piškoty dětské kulaté
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 1 ks Kompot meruňkový
  • 1 ks Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Švestky sušené
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1.5 dl Rum
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Želatina bílá plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 28.8 mg
  • Draslík 261.8 mg
  • Vláknina 5695 mg
  • Vitamín A 5695 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpustíme v mléce želatinu.

  • 2

    Nakrájíme nadrobno sušené ovoce a namočíme jej i s rozinkami do rumu.

  • 3

    Tvaroh rozmícháme se želatinou, cukrem a vanilkovým cukrem do kašovité hmoty.

  • 4

    Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, rozložíme v ní piškoty, pokropíme rumem, pokryjeme vrstvou želatinového tvarohu a vrstvou rumového ovoce a rozinek.

  • 5

    Pokračujeme další vrstvou piškotů, tvarohu a ovoce. Nakonec položíme piškoty a necháme ztuhnout.

  • 6

    Před podáváním vyklopíme z formy, povrch obložíme piškoty a ozdobíme šlehačkou a kousky meruněk či broskví z kompotu.

Komentáře k receptu