Tvarohový knedlík v ubrousku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 15 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 137.8 mg
- Draslík 38.9 mg
- Vláknina 1920 mg
- Vitamín A 1920 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh, krupici a mléko mírně osolíme, promícháme a krupici necháme nabobtnat. Potom vmícháme postupně rozpuštěné máslo a celá vejce. Vypracujeme těsto.
-
2
Těsto zformujeme v namočeném a vyždímaném ubrousku, ovážeme dvakrát na obou stranách a vaříme 30 minut. Asi po 10 minutách varu uvolníme vázání u těsta, ale druhé vázání dále ponecháme až do konce varu.
-
3
Po vyjmutí z ubrousku knedlík ihned rozkrájíme nití. Podáváme s ovocnou omáčkou.