Dezert z piškotů a tvarohového krému se želatinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Jahody zahradní
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 ks Piškoty dětské kulaté
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Tvaroh tučný
  • 1 ks Želatina
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 175.9 mg
  • Draslík 103 mg
  • Vláknina 3232 mg
  • Vitamín A 3232 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 269.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dortovou formu vyložíme piškotami (dno i boky). Omyté a odkapané jahody pokrájíme na poloviny. Na piškoty poklademe 1/2 jahod.

  • 2

    V robotu vyšleháme máslo s vejci a cukrem do pěny. Postupně za stálého šlehání budeme přidávat tvaroh a šleháme tak dlouho, až budeme mít nadýchaný krém.

  • 3

    Balíček dortové želatiny připravíme podle návodu - nasypeme ji do vody, aby nabobtnala. Přibližně za 10 minut nabobtnalou želatinu za stálého míchání zahřejeme při mírné teplotě (do 60°C). nevaříme ji! Želatinu necháme chvilku vychladnout, pak ji vmícháme do vyšlehaného tvarohu. Polovinu tvarohového krému naneseme do formy na jahody, krém pokryjeme vrstvou piškotů, na ně poklademe 2/2 jahod a na ně naneseme zbylý krém. Povrh uhladíme, formu zakryjeme a vložíme na 2 hodiny do lednice. Porce krájíme a podáváme, až je krém celkem ztuhnutý. Na servírovacích talířích dezert dozdobíme šlehačkou, kterou jsme si vyšlehali ze smetany na šlehání.

Komentáře k receptu