Veselí klauni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Čokoláda bílá
  • 150 g Fondán
  • 30 g Čokoláda na vaření
  • 70 g Cukr krupice
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Tvaroh tučný
  • 70 g Cukr moučkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Cukrové zdobení
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 32.6 mg
  • Draslík 38.8 mg
  • Vláknina 716.9 mg
  • Vitamín A 716.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílou čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni.

  • 2

    Kouličky předem připravené ze základního těsta namočíme do čokolády, vyjmeme a necháme trochu oschnout.

  • 3

    Z fondánu různých barev vytvarujeme klaunům čepičky a kloboučky, které přitiskneme do ještě vláčné čokolády na kouličkách. Posypeme cukrovým zdobením. Z červeného fondánu vytvarujeme nosy a pusy, z modrého uši. Vmáčkneme do čokolády a necháme zaschnout.

  • 4

    Nakonec tmavou čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni namalujeme figurkám ústa a oči.

  • 5

    Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:

  • 6

    Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.

  • 7

    Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.

  • 8

    Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.

  • 9

    Do každé kouličky potom zapíchneme špejli.

Komentáře k receptu