Závin s cibulí a pivním sýrem
Suroviny
- 250 g Hera
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 200 g Sýr Krkonošský pivní
- 250 g Tvaroh měkký
- 6 ks Cibule
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
- 1 polévková lžíce Kmín celý
- 2 polévková lžíce Tuk
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 945 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 60 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 81.6 mg
- Draslík 182.6 mg
- Vláknina 6252 mg
- Vitamín A 6252 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 10.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hladké mouky, změklé hery a tvarohu vypracujeme na válu hladké těsto a necháme je asi 20 minut odpočinout v chladničce.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, obalíme v mouce a osmahneme na oleji, pivní sýr nakrájíme na špalíčky.
-
3
Těsto rozdělíme na poloviny a postupně je zpracujeme. Jednu polovinu těsta rozválíme na pomoučněném vále na plát vysoký asi 3 mm a středem na něj rozložíme polovinu osmažené cibule.
-
4
Na ní rozložíme polovinu špalíčků sýra, opatrně svineme závin a přendáme jej na tukem vymazaný plech. Stejně zpracujeme i druhou polovinu cibule a sýra.
-
5
Druhý závin položíme vedle prvního na stejný plech, oba potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.