Bezlepkový chléb z modré směsi Finaxu s tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 15 g Droždí
  • 300 g Směs nízkobílkovinná Finax
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Kmín drcený
  • 2 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 138 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 726 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 276.1 mg
  • Vláknina 10237.5 mg
  • Vitamín A 10237.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si kvásek: do misky dáme 1 dl vlažné vody, 15 g kvasnic a 1 lžičku cukru. Kvásek necháme dobře vzejít.

  • 2

    Do mísy nasypeme bezlepkovou směs Finax (modrou), přidáme do ní 2-3 lžíce tvarohu, 1 lžíci oleje, 2 dl vlahé vody, 1 lžičku soli, 0.5 lžíce drceného kmínu a 1 lžíci a 1-2 lžíce slunečnicových semínek. Těsto promícháme, přidáme vykynutý kvásek a těsto důkladně prohněteme. Těsto má být hladké a vláčné. Vložíme do formy vytřené olejem. Těsto zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 30 minut kynout na teplém místě.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 200°C-220°C přibližně 40 minut.

  • 4

    Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x).

  • 5

    Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Až poté nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu