Koláč čtyř náplní
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 120 g Ořechy vlašské
- 70 g Ořechy vlašské
- 100 g Povidla švestková
- 80 g Cukr krupice
- 200 g Mouka polohrubá
- 25 g Droždí
- 100 g Mák mletý
- 50 g Cukr moučkový
- 50 g Cukr moučkový
- 200 g Tvaroh měkký
- 60 g Hrozinky
- 100 ml Mléko plnotučné
- 50 ml Mléko plnotučné
- 50 ml Mléko plnotučné
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cukr vanilka
- 2 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Skořice mletá
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 840 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 104 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 117.9 mg
- Draslík 422.4 mg
- Vláknina 13679.8 mg
- Vitamín A 13679.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 221.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí umícháme se dvěma lžícemi cukru, lžící mouky a lžící vlažného mléka. Na teple necháme kvásek vzejít.
-
2
Zbylou mouku prosejeme na vál se zbylým krupicovým cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, zbylé mléko, sůl a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké a lesklé těsto, které v míse pod utěrkou necháme vykynout.
-
3
V mezičase připravíme náplně. Na ořechovou náplň smícháme umleté ořechy s cukrem a mlékem do hladké hmoty.
-
4
Makovou náplň připravíme umícháním mletého máku s mlékem a cukrem.
-
5
Na tvarohovou nádivku utřeme žloutek s vanilkovými cukry a měkkým tvarohem. Povidlovou nádivku připravíme smícháním povidel s rumem a skořicí.
-
6
Z vykynutého těsta vyválíme kulatou placku, kterou přeložíme na plech vyložený pečícím papírem. Na placku cukrářským sáčkem s rovnou trubičkou do kruhu postupně nastříkáme všechny náplně. Koláč ozdobíme nasekanými ořechy a hrozinkami. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.