Tvarohové noky pro celiaky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 39 g
- Sodík 801 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 134.3 mg
- Draslík 171 mg
- Vláknina 850 mg
- Vitamín A 850 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh rozmícháme s vejcem a postupným přimícháváním mouky vytvoříme těsto, které by mělo být hustší, než těsto na noky do polévky. V hrnci přivedeme k varu vodu, kterou mírně osolíme. Když voda vře, polévkovou lžící vykrajujeme z těsta noky, které vhazujeme do vroucí vody.
-
2
Noky jsou hotové ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu vody. Hotové noky vybíráme děrovanou naběračkou a rovnou servírujeme. Tyto noky můžeme podávat na sladko i jako slanou variantu.
-
3
Sladká varianta:
-
4
Horké noky promícháme s několika lžičkami másla a posypeme je moučkovým cukrem.
-
5
Slaná varianta:
-
6
Než se noky dovaří, orestujeme na pánvi s olejem nasekanou cibulku s nasekanou slaninou, nakonec nastrouháme tvrdý sýr. Vařené horké noky na talířích posypeme orestovanou cibulkou se slaninou a posypeme strouhaným sýrem.
-
7
Noky nasladko i naslano podáváme horké.