Tvarohové noky pro celiaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh měkký
  • 230 g Směs Promix UNI komfort
  • 2 g Sůl
  • 40 g Anglická slanina
  • 200 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 6 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 731 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 801 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 134.3 mg
  • Draslík 171 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh rozmícháme s vejcem a postupným přimícháváním mouky vytvoříme těsto, které by mělo být hustší, než těsto na noky do polévky. V hrnci přivedeme k varu vodu, kterou mírně osolíme. Když voda vře, polévkovou lžící vykrajujeme z těsta noky, které vhazujeme do vroucí vody.

  • 2

    Noky jsou hotové ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu vody. Hotové noky vybíráme děrovanou naběračkou a rovnou servírujeme. Tyto noky můžeme podávat na sladko i jako slanou variantu.

  • 3

    Sladká varianta:

  • 4

    Horké noky promícháme s několika lžičkami másla a posypeme je moučkovým cukrem.

  • 5

    Slaná varianta:

  • 6

    Než se noky dovaří, orestujeme na pánvi s olejem nasekanou cibulku s nasekanou slaninou, nakonec nastrouháme tvrdý sýr. Vařené horké noky na talířích posypeme orestovanou cibulkou se slaninou a posypeme strouhaným sýrem.

  • 7

    Noky nasladko i naslano podáváme horké.

Komentáře k receptu