Zeleninová terina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cuketa
  • 200 g Brokolice
  • 100 g Meruňky
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Tvaroh tučný
  • 150 g Jogurt bílý
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 150 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Salát ledový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 195 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 202.4 mg
  • Draslík 427.6 mg
  • Vláknina 8514 mg
  • Vitamín A 8514 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 131.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cuketu pokrájíme na kostky a odložíme do misky. Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na tenké plátky. Brokolici propláchneme a rozebereme na růžičky. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    V hrnci s mírně osolenou vodou si postupně předvaříme připravenou zeleninu (cuketu, mrkev, brokolici). Každou vaříme max. 3 minuty a po vyjmutí odložíme zvlášť. Sušené meruňky opláchneme vodou a namočíme na 10 minut do vody, pak je pokrájíme na čtvrtky.

  • 3

    V míse si vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou, jogurtem, vejci, taveným sýrem, solí a pepřem, pak do něj přimícháme petrželku a meruňky.

  • 4

    Nádobu na terinu vyložíme pečícím papírem, který potřeme máslem a celou formu obložíme tenkými plátky mrkve a naplníme tvarohem, předvařenou zeleninou a meruňkami.

  • 5

    Formu uzavřeme, celou zabalíme do alobalu a dáme do předehřáté trouby péct na spodní lištu. Pečeme při 190 °C přibližně 40 minut.

  • 6

    Z upečené teriny odstraníme alobal a necháme vychladnout.

  • 7

    Vychladlou zeleninovou terinu vyklopíme a opatrně podél plátků mrkve nakrájíme plátky. Podáváme s listy omytého hlávkového salátu.

  • 8

Komentáře k receptu