Tvarohové nočky s višňovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 874 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 15 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 193 mg
- Draslík 365 mg
- Vláknina 7240 mg
- Vitamín A 7240 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vajec a tvarohu vymícháme krém, postupně zašleháme krupici, sůl a mouku. Necháme 30 minut odpočinout.
-
2
Osolenou vodu přivedeme k varu, pomocí mokré lžíce tvoříme noky, které vhazujeme do vařící vody. Vaříme je asi 12 minut, hotové by měly vyplavat na povrch.
-
3
Z višňového kompotu si dáme stranou několik pěkných višní. Zbylý kompot i se šťávou nalijeme do hrnce. Tři lžíce šťávy rozmícháme se škrobem. Tyčovým mixérem višně v hrnci rozmixujeme.
-
4
Přivedeme k varu a za stálého míchání přilijeme rozmíchaný škrob. Povaříme asi 2 minuty, osladíme a přidáme odložené višně.
-
5
Hotové noky vyjmeme z vody a necháme okapat. Na pánvi rozpálíme máslo, přisypeme strouhanku a osmahneme jí dozlatova. Noky v ní obalíme a podáváme s omáčkou.