Řezy piškotové s tvarohovou náplní
Suroviny
- 2 g Máslo čerstvé
- 1 ks Cukr vanilka
- 350 ks Tvaroh měkký - nízkotučný
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 0.125 l Mléko polotučné
- 0.02 dl Rum
- 1 hrnek Marmeláda jahodová
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 4 polévková lžíce Cukr moučkový
- 1 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 8 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 196.5 mg
- Draslík 134.4 mg
- Vláknina 141 mg
- Vitamín A 141 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr, žloutky a zlehka vmícháme mouku.
-
2
Těsto vlijeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech, upečeme a necháme vychladnout. Jednu polovinu plátu potřeme marmeládou, na ni rozetřememe tvarohovou náplň. Druhou polovinu necháme nepotřenou, rozkrájíme na obdélníčky a vyskládáme na potřenou část. Moučník necháme vychladit, poté dokrájíme jednotlivé řezy a pocukrujeme je.
-
3
Příprava náplně: uvaříme pudink z mléka, lžíce cukru a pudinkového prášku. Necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem, přidáme příchuti, prolisovaný tvaroh a po malých částech vmícháme pudink. Krém musíme velmi dobře našlehat, aby byl lehký.