Baskická cibulačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 3 g Chilli koření mleté
  • 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 250 ml Víno bílé
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1494 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 394.2 mg
  • Vláknina 7776.5 mg
  • Vitamín A 7776.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozpálíme a v něm osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli a plátky česneku. Přidáme víno a zeleninový vývar a všechno vaříme na mírném ohni 30 minut.

  • 2

    Polévku dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a chilli kořením. Troubu předehřejeme na 250 °C.

  • 3

    Z každého krajíce chleba vykrojíme kolečko. Polévku rozdělíme do 4 šálků a nahoru položíme kolečko chleba.

  • 4

    Krajíce chleba posypeme strouhaným sýrem a přibližně 10 minut zapečeme v troubě. Podáváme ozdobené bylinkami.

Komentáře k receptu