Baskická cibulačka
Suroviny
- 200 g Cibule
- 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Bylinky čerstvé - svazek
- 3 g Chilli koření mleté
- 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
- 250 ml Víno bílé
- 500 ml Vývar zeleninový
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1494 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 394.2 mg
- Vláknina 7776.5 mg
- Vitamín A 7776.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej rozpálíme a v něm osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli a plátky česneku. Přidáme víno a zeleninový vývar a všechno vaříme na mírném ohni 30 minut.
-
2
Polévku dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a chilli kořením. Troubu předehřejeme na 250 °C.
-
3
Z každého krajíce chleba vykrojíme kolečko. Polévku rozdělíme do 4 šálků a nahoru položíme kolečko chleba.
-
4
Krajíce chleba posypeme strouhaným sýrem a přibližně 10 minut zapečeme v troubě. Podáváme ozdobené bylinkami.