Sýrové placky II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Lučina
  • 50 g Máslo
  • 20 g Droždí
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 350 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Sezamová semínka
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1098 kcal
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 70.8 mg
  • Draslík 19.4 mg
  • Vláknina 2016 mg
  • Vitamín A 2016 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko rozdělíme na poloviny, do jedné rozdrobíme droždí a vmícháme lžíci mouky (necháme vzejít kvásek). Druhou polovinu mléka osolíme. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek a olej, promícháme, vlijeme osolené mléko a vypracujeme těsto.

  • 2

    Ihned bez kynutí je rozválíme na pomoučněném vále na plát a potřeme polovinou lučiny, dohladka rozmíchané s máslem. Těsto přeložíme, znovu rozválíme a potřeme druhou polovinou lučiny s máslem.

  • 3

    Opět přeložíme a nakrájíme na obdelníčky. Ty narovnáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a ve středně horké troubě upečeme.

Komentáře k receptu