Milánské roštěnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Špagety
  • 60 g Šunka parmská
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 888 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 674 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 246.8 mg
  • Draslík 69.1 mg
  • Vláknina 916.3 mg
  • Vitamín A 916.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě se lžící olivového oleje uvaříme špagety. Propláchneme je studenou vodou, překrájíme a smícháme s nakrájenou šunkou, solí, pepřem, sýrem a vejcem.

  • 2

    Z očištěného vysokého roštěnce odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso rozkrájíme přes vlákno na 4 plátky, silné 1,5 až 2 cm, o hmotnosti cca 130 - 150 g. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, na navlhčeném prkénku je silně naklepeme paličkou, osolíme a opepříme.

  • 3

    Roštěnky naplníme připravenou směsí, svineme je a převážeme bílou nití.

  • 4

    Závitky ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným olejem. Vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno rozkrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji 200 ml vody a rozmícháme.

  • 5

    Závitky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě do měkka.

  • 6

    Poté závitky vyjmeme, zbavíme nití, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou, do níž jsme přidali kečup a zjemnili ji máslem.

  • 7

    Podáváme bez přílohy.

Komentáře k receptu