Nákyp s květákem a brokolicí
Suroviny
- 600 g Brokolice
- 500 g Květák
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Máslo čerstvé
- 70 g Sýr Ementál (Primátor)
- 70 g Sýr Čedar
- 200 ml Vývar zeleninový
- 30 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 6 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 1.5 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 33 g
- Sodík 672 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 53 mg
- Draslík 972.3 mg
- Vláknina 14431 mg
- Vitamín A 14431 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 200.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák a brokolici rozebereme na růžičky. Česnek prolisujeme, z chilli papriček odstraníme semínka a papričky nakrájíme nadrobno, ementál i čedar nastrouháme a promícháme se strouhankou.
-
2
Na oleji s máslem zpěníme chilli papričku s česnekem, vmícháme květák a brokolici, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme pod poklicí zhruba 6 minut. Během dušení zeleninu mícháme, na závěr přimícháme kapary. Zeleninovou směs narovnáme do zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem, posypeme sýry se strouhankou a v předehřáté troubě zapékáme, až sýr zezlátne.