Olomoucká roláda
Suroviny
- 30 g Hořčice
- 30 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 15 g Sůl
- 7 g Pepř černý mletý
- 150 g Salám Vysočina
- 200 g Tvarůžky olomoucké malé
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4 dl Voda pitná
- 1 kg Hovězí maso zadní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 908 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1098 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 225.3 mg
- Draslík 78.1 mg
- Vláknina 1775 mg
- Vitamín A 1775 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špalíček zadního hovězího rozřízneme na plát a naklepeme. Nasolíme, opepříme a potřeme hořčicí, poklademe kolečky salámu a tvarůžků. Na rozpáleném másle zpěníme cibuli nadrobno a umícháme řídká vejce, která navršíme na salám a sýr. Roládu svineme a zavážeme nití nebo silikonovou gumou, posolíme a na rozpáleném oleji v pekáči zprudka osmahneme ze všech stran. Zalijeme pivem, zakryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Podle potřeby podléváme vodou a výpekem. Když je maso měkké, vlijeme do šťávy trochu vody smíchané s moukou, rozmícháme a necháme povařit.