Cannelloni se sýrem ricotta a konzervovaným tuňákem
Suroviny
- 100 g Houby čerstvé
- 40 g Sýr Parmezán
- 425 g Tuňák v oleji
- 250 g Sýr Ricotta
- 250 g Cannelloni
- 250 ml Jogurt nízkotučný
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Margarín
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 28 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 61.6 mg
- Draslík 682.6 mg
- Vláknina 4118 mg
- Vitamín A 4118 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme suroviny pro náplň a na omáčku. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, směs čerstvých hub na kostičky, nasekáme čerstvý kopr, umeleme pepř, prolisujeme stroužek česneku a nastrouháme sýr parmezán.
-
2
Potom připravíme náplň do těstovinových trubek cannelloni. V teflonové pánvi osmahneme cibuli s česnekem, pak přidáme houby, spolu asi 4 minuty restujeme, odložíme a necháme vychladnout. Otevřeme konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, šťávu odlijeme a odložíme a maso v misce vidličkou rozmačkáme. Přimícháme sýr ricotta, přidáme houby s cibulí, dvě lžíce sekaného kopru, podle chuti pepř, vše spolu dobře promícháme.
-
3
Dále připravíme omáčku. V menší pánvi na rozehřátém margarinu 1 minutu smažíme mouku, zalijeme ji tekutinou z tuňáka (potřebujeme jí 125 ml) s citronovou šťávou a vaříme do zhoustnutí. Omáčku necháme vychladnout a pak do ní vmícháme nízkotučný bílý jogurt, podle chuti opepříme a vyšleháme.
-
4
Nakonec rozbalíme balíček cannelloni, trubky pomocí zdobícího sáčku s velkou trubičkou naplníme náplní a složíme je do olejem vytřené velké zapékací mísy. Canelloni v zapékací míse zalijeme omáčkou, posypeme strouhaným parmezánem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě těstoviny zapékáme 30 minut, až povrch zhnědne.
-
5
Porce servírujeme posypané zbylým sekaným koprem.