Roketový salát s parmezánovými hoblinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Roketa
  • 70 g Fenykl sladký - hlíza
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 50 g Oříšky piniové
  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ml Balsamico ocet
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 482 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 457.9 mg
  • Vláknina 4804.8 mg
  • Vitamín A 4804.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy rokety omyjeme, osušíme a natrháme na hrubší kusy. Fenykl omyjeme a pokrájíme na proužky, přimícháme k roketě. Piniové oříšky nasucho opražíme na rozpálené pánvi.

  • 2

    Smícháme olej, ocet, sůl a pepř do zálivky. Sýr nastrouháme na jemnější hobliny.

  • 3

    Roketu smíchanou s fenyklem posypeme opraženými oříšky, pokapeme nachystanou zálivkou a na závěr posypeme hoblinkami parmezánu. Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu