Warning: unlink(/var/www/clients/client0/web2/web/system/storage/cache/cache.catalog.language.1732361806): No such file or directory in /var/www/clients/client0/web2/web/system/library/cache/file.php on line 87 Rostbífový předkrm s chřestem | Receptarium.cz

Rostbífový předkrm s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 88 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 70 g Sýr Parmezán
  • 150 g Chřest sterilovaný
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 12 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 3 ks Bageta
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Salátový dressing-jogurtový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Máslo bylinkové
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 4 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 3 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • 0.47 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1366 kcal
  • Sacharidy 129 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 2284 mg
  • Bílkoviny 89 g
  • Uhlovodany 129 g
  • Cholesterol 231.9 mg
  • Draslík 411.4 mg
  • Vláknina 33726.3 mg
  • Vitamín A 33726.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Studený rostbíf nakrájíme na tenké plátky (320 g). Konzervovaný chřest scedíme a pak ho nakrájíme na kousky velikosti plátků bagety. Kopr omyjeme, lístky otrháme a odložíme na ozdobu.

  • 2

    Bagety nakrájíme zešikma na plátky silné 1 cm. Potřeme je bylinkovým máslem, dáme na plech a zapečeme je v předem vyhřáté troubě na 200°C. Zapékáme je asi 5 minut. Horké bagety obložíme plátky rostbífu, ozdobíme kousky chřestu, které polijeme salátovým dresingem (po 1 lžičce), posypeme nastrouhaným parmazánem a dozdobíme lístky kopru a servírujeme.

  • 3

    Rostbíf z vysokého roštěnce:

  • 4

    Hovězí vysoký roštěnec zbavíme tuku, blan a šlach. Špalíček masa převážeme kuchyňským provázkem (přibližně 3 x delším, než je délka hovězího špalíčku). Provázek obtočíme na jednom konci a zavážeme. Zbylý provázek 2 x podvlékneme a vytvoříme větší smyčku, stočíme ji a navlékneme na maso. Takto postupně ovážeme celý špalíček masa roštěnce.

  • 5

    Připravíme si marinádu: Čerstvý tymián s bazalkou omyjeme a drobně pokrájíme. Dáme je do misky, přidáme hořčici, rozetřený česnek, Sherry Brandy, olej, čerstvě pomletý pepř a sůl. Marinádu důkladně promícháme. Maso na plytkém talíři potřeme vzniklou hustou kašičkou a necháme ho marinovat minimálně 2 hodiny (ideální je nechat maso marinovat přes noc). Maso 2-3 x za dobu marinování otočíme.

  • 6

    V pánvi si rozpálíme 1-2 lžíce oleje a maso zprudka restujeme z každé strany přibližně po 2-3 minutách dozlatova.

  • 7

    Hovězí rostbíf dáme v zapékací míse do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Pečeme 35-45 minut (podle síly špalíčku masa). Po upečení maso uvnitř by mělo být krvavé až růžové. Pokud by se peklo déle, bylo by úplně propečené. Dáváme si pozor na čas!

  • 8

    Upečený rostbíf vyjmeme z trouby, provázek odstraníme. Teplé maso nakrájíme na silnější plátky až po 15 minutách.

  • 9

    Studený rostbíf servírujeme tak, že ho nakrájíme na velmi tenké plátky.

Komentáře k receptu