Bochánky ze sýru gruyère plněné rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 48 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 331 mg
- Draslík 308.8 mg
- Vláknina 9377.5 mg
- Vitamín A 9377.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké pánve nalijeme šálek vody, přidáme 75 g másla. Až se máslo rozpustí, přivedeme k varu, stáhneme z ohně, přisypeme hladkou mouku a sůl. Dřevěnou lžící ze směsi vyšleháme kouli, přidáme rozšlehaná středně velká vejce a pořádně šleháme. Až se těsto začne lesknout, vmícháme nastrouhaný sýr gruyère.
-
2
Z těsta tvarujeme bochánky, na jeden bochánek 2 lžíce těsta, každý zvlášť zabalíme do pečicího papíru a 20 minut pečeme v troubě při teplotě 200 °C, pak troubu vypneme. Upečené bochánky zhnědnou a zvětší se. Aby z nich mohla odejít pára, každý nahoře nařízneme a na 5 minut je opět dáme do vypnuté trouby, pak je vytáhneme a necháme chladnout dalších 5 minut. Bochánky rozpůlíme a naplníme rajčatovou směsí.
-
3
Rajčatová náplň: okapaná sušená rajčata v oleji a 50 g másla rozmixujeme na kaši.