Dušená kapusta se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 11 g
- Sodík 947 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 826 mg
- Vláknina 7047.3 mg
- Vitamín A 7047.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 183.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou, rozpůlenou kapustu krátce povaříme v mírně osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na proužky.
-
2
V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kapustu, česnek utřený se solí a podlijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme doměkka.
-
3
Před podáváním pokrm posypeme nastrouhaným Parmezánem.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.