Pečený česnek s ciabattou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 200 g Ricotta
  • 2 ks Česnek
  • 4 ks Ciabatta
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 2.5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 693 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1082.1 mg
  • Vláknina 11739 mg
  • Vitamín A 11739 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Seřízneme palice česneku tak, abychom odřízli špičky stroužků, pokapeme olivovým olejem, zabalíme do alobalu a pečeme doměkka v troubě předehřáté na 150 °C asi 45 minut (nebo 30 minut při 180 °C).

  • 2

    Rozříznuté ciabatty potřeme osolenou ricottou smíchanou se 2 lžícemi olivového oleje a nasekanou bazalkou. Obložíme rajčaty a vymačkanými stroužky pečeného česneku. Ozdobíme bazalkovými lístky. Můžeme pokapat olivovým olejem.

Komentáře k receptu