Francouzský hamburger
Suroviny
- 200 g Bageta
- 60 g Cibule
- 100 g Rajčata
- 100 g Sýr smetanový 65%
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Fenykl obecný
- 50 g Olivy černé
- 500 g Vepřové maso mleté
- 5 g Provensálské koření
- 3 g Oregano sušené
- 20 ml Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 41 g
- Sodík 993 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 115 mg
- Draslík 542.8 mg
- Vláknina 5932 mg
- Vitamín A 5932 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté vepřové maso dáme do mísy, přimícháme citronovou šťávu, olivový olej, provensálské koření, nasekanou cibuli, smetanový sýr, fenykl, oregano, podle chuti sůl, pepř. Směs rozdělíme na 8 kuliček a vytvarujeme hamburgery.
-
2
Smažíme na oleji středně zprudka 3-4 minuty z každé strany, až jsou dobře propečené. Podáváme je mezi krajíčky bagety s rajčaty a olivami.