Kuřecí salát s roketou a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 23 g
- Sodík 451 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 499.9 mg
- Vláknina 5887.5 mg
- Vitamín A 5887.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roketu opereme a necháme okapat, přendáme do větší mísy. Jarní cibulku a okurku nakrájíme na kolečka a přihodíme do mísy. Přidáme nasekané ořechy a pažitku a nakrájený řapík celeru. Vše nejlépe rukama promícháme v míse a rozložíme na mělkou servírovací mísu. Navrch poklademe plátky grilovaného ochuceného kuřecího masa, posypeme rozdrobenou nivou, můžeme ozdobit několika půlkami tmavého hroznového vína. Na závěr zhotovíme zálivku z olivového oleje, sherry octa a hořčice, dobře promícháme, salát pokapeme a zdobíme nasekanou petrželovou natí.