Kuřecí salát s roketou a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Hroznové víno
  • 40 g Ořechy vlašské
  • 120 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 40 g Petržel - nať
  • 100 g Cibulka jarní
  • 100 g Okurka salátová
  • 350 g Kuřecí maso grilované
  • 150 g Roketa
  • 5 ml Hořčice
  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet Sherry
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 451 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 499.9 mg
  • Vláknina 5887.5 mg
  • Vitamín A 5887.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roketu opereme a necháme okapat, přendáme do větší mísy. Jarní cibulku a okurku nakrájíme na kolečka a přihodíme do mísy. Přidáme nasekané ořechy a pažitku a nakrájený řapík celeru. Vše nejlépe rukama promícháme v míse a rozložíme na mělkou servírovací mísu. Navrch poklademe plátky grilovaného ochuceného kuřecího masa, posypeme rozdrobenou nivou, můžeme ozdobit několika půlkami tmavého hroznového vína. Na závěr zhotovíme zálivku z olivového oleje, sherry octa a hořčice, dobře promícháme, salát pokapeme a zdobíme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu