Smažený obalovaný sýr

Hodnocení 5x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2 porce

Suroviny

  • 300 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1520 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 140 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 350.3 mg
  • Draslík 101 mg
  • Vláknina 1305 mg
  • Vitamín A 1305 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 9.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nakrájený na silnější plátky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Postup zopakujeme, ale při obalování vynecháme mouku.

  • 2

    Obalený sýr zprudka smažíme po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.

  • 3

    Podáváme ihned.

Komentáře k receptu

  • Lukáš K.
  • 22.10.2019 22:15:28

Klasika :)

Odpovědět
  • Komasová
  • 22.01.2015 19:01:51

Nojo klasika . Ale dobrá klasika !

Odpovědět
  • orai
  • 09.06.2014 18:43:27

Klasika ...

Odpovědět
  • MonikaU
  • 02.04.2014 10:23:47

Musí být hodně rozpálený olej, aby se to rychle upeklo. Pak sýr nemá čas aby se roztekl. Smažím různé druhy sýra a většinou se mi to podaří.

Odpovědět
  • Vařím rád
  • 14.02.2014 10:40:13

U českého smažáku moc záleží na výběru sýra. Jak se roztéká, není to nic moc. Musí být kvalitní.

Odpovědět