Omeleta Fournou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 716 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 26 g
- Sodík 995 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 111 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 5546.9 mg
- Vláknina 21415 mg
- Vitamín A 21415 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 153.4 mg
- Vitamín E 17.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, bramboru a dýni nakrájíme na tenké plátky a na oleji osmahneme dorůžova. Přidáme pokrájená rajčata a odstavíme.
-
2
V misce ušleháme vajíčka, přidáme na kousky nakrájený párek, strouhaný sýr, sůl, pepř a nakonec i vychladlou zeleninovou směs a pečlivě promícháme. Vezmeme přiměřeně velký pečící sáček, vymažeme uvnitř máslem, opatrně vlijeme směs z misky a zavážeme.
-
3
V předehřáté troubě pečeme na střední stupeň asi 10 minut.
-
4
Ihned podáváme, např. s okurkovým salátem.