Řezy z mořského jazyka s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1244 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 131.9 mg
- Draslík 1102.9 mg
- Vláknina 5754.5 mg
- Vitamín A 5754.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety rozkrojíme na 4 díly, vložíme do hrnce, přidáme 1 lžíci másla, osolíme, opepříme, vymačkáme šťávu z 1/2 citronu, zalijeme vodou, hrnec přiklopíme a vaříme 12 minut.
-
2
Do bešamelu vmícháme 4 lžíce másla a strouhaný parmezán. Polovinu omáčky nalijeme na 4 talíře, na omáčku položíme porce ryby, které stočíme do závitků, obložíme plátky vařených brambor a přelijeme druhou polovinou omáčky.