Řezy z mořského jazyka s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mořský jazyk
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 400 g Brambory vařené
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 150 ml Voda pitná
  • 500 ml Bešamel
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1244 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 131.9 mg
  • Draslík 1102.9 mg
  • Vláknina 5754.5 mg
  • Vitamín A 5754.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety rozkrojíme na 4 díly, vložíme do hrnce, přidáme 1 lžíci másla, osolíme, opepříme, vymačkáme šťávu z 1/2 citronu, zalijeme vodou, hrnec přiklopíme a vaříme 12 minut.

  • 2

    Do bešamelu vmícháme 4 lžíce másla a strouhaný parmezán. Polovinu omáčky nalijeme na 4 talíře, na omáčku položíme porce ryby, které stočíme do závitků, obložíme plátky vařených brambor a přelijeme druhou polovinou omáčky.

Komentáře k receptu