Hruškový salát se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrušky
  • 120 g Sýr Gouda 45%
  • 100 g Salám měkký
  • 200 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 178.1 mg
  • Draslík 382 mg
  • Vláknina 9200 mg
  • Vitamín A 9200 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hrušky oloupeme, nakrájíme na tenké proužky a ihned pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Hrušky promícháme se sýrem nakrájeným na kostičky, salámem nakrájeným na nudličky a s uvařenými, nasekanými vejci. Nakonec zlehka vmícháme rozšlehaný jogurt. Necháme asi 1 hodinu odležet v chladu.

  • 3

    Před podáváním posypeme salát mletou paprikou. Můžeme podávat s toastovým chlebem potřeným máslem.

Komentáře k receptu