Kopřivy s rýží a sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Rýže loupaná
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 500 g Kopřiva
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 0.04 dl Olej olivový
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 33.8 mg
  • Draslík 469.5 mg
  • Vláknina 18987 mg
  • Vitamín A 18987 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Otrhané lístky mladých kopřiv dobře propláchneme a spaříme horkou vodou.

  • 2

    V pánvi si na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní kopřivové lístky a krátce orestujeme.

  • 3

    Ke kopřivám přidáme dobře propranou rýži, sůl, mletou papriku, 1,5 dl vody, promícháme a pod pokličkou dusíme do doby, až rýže bude měkká.

  • 4

    Podušené kopřivy s rýží posypeme nastrouhaným sýrem a servírujeme horké.

Komentáře k receptu