Parmigiano z lilků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 18 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 87.9 mg
- Draslík 194.5 mg
- Vláknina 5250 mg
- Vitamín A 5250 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek omyjeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Vejce promícháme s vodou, mouku s oreganem.
-
2
V pánvi zahřejeme dvě lžíce oleje. Plátky lilku nejprve obalíme ve vejcích, potom v mouce. Smažíme v oleji z každé strany asi 3 minuty. Plátky necháme okapat na ubrousku. Takto osmažíme všechen lilek, dle potřeby přidáme do pánve olej.
-
3
Po smažení vytřeme pánev do sucha papírem a urovnáme na ni plátky osmaženého lilku, mohou se částečně překrývat. Posypeme je nastrouhaným parmezánem, pak na ně rozdělíme mozzarellu nakrájenou na kostičky a zalijeme je rajskou omáčkou (nebo ochuceným protlakem).
-
4
Pánev přiklopíme a vše dusíme 5–10 minut, až se sýr začne rozpouštět. Pokrm dáme na talíře nebo podáváme přímo z pánve. Může se servírovat i jako příloha.