Zapečený sýrový chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 216.5 mg
  • Draslík 79.4 mg
  • Vláknina 290.8 mg
  • Vitamín A 290.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mezi dva krajíce toastového chleba vložíme vždy plátek sýra. Chleby urovnáme do vymazané zapékací mísy.

  • 2

    Rozklepneme vejce, přilijeme víno, smetanu a směs nalijeme na chleby. Povrch posypeme nasekaným koprem, osolíme a opepříme.

  • 3

    Pokrm zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu