Bramboráky s balkánským sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 250 g Sýr balkánský
  • 100 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 641 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 68.1 mg
  • Draslík 635.3 mg
  • Vláknina 6792.7 mg
  • Vitamín A 6792.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, sůl a promícháme. Řidší těsto naléváme naběračkou na olejem vymaštěnou zapékací mísu, rozetřeme je a na povrch dáme vidličkou rozmačkaný balkánský sýr smíchaný se smetanou. Bramboráky postupně pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu