Gratinovaný tuňák

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Tuňák obecný
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Krabí tyčinky
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Strouhanka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 360 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 341.4 mg
  • Draslík 597.5 mg
  • Vláknina 2653.8 mg
  • Vitamín A 2653.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce tuňáka (po 200 g) osolíme, opečeme na másle, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Mírně je posypeme strouhankou, obložíme krevetami a krabími tyčinkami a zakapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Smetanu rozmícháme se žloutky, nasekanou petrželkou, rajčatovým protlakem a nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Omáčku nalijeme na tuňáka a pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem.

Komentáře k receptu