Listový špenát se sýrem
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 60 g Sýr Ementál (Primátor)
- 1000 g Špenát listový čerstvý
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 šálek Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 14 g
- Sodík 637 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 203.5 mg
- Draslík 1499.3 mg
- Vláknina 11108 mg
- Vitamín A 11108 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.9 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný, propláchnutý špenát uvaříme, nasekáme a podusíme v kastrole na rozehřátém másle. Poprášíme hladkou moukou, osolíme a opepříme. Vmícháme prolisovaný česnek, trochu vývaru (nebo vody) a ještě chvíli povaříme.
-
2
Do hotového špenátu vmícháme nastrouhaný sýr a rozšlehaná vejce. Mícháme tak dlouho, až se vejce srazí.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami.