Pečené brambory "á la méditerrané"
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 110 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 1 g
- Sodík 523 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 634.2 mg
- Vláknina 7605 mg
- Vitamín A 7605 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Důkladně omyjeme a v osolené vodě asi 20 minut vaříme brambory.
-
2
Rozehřejeme troubu na 200 °C ( plyn stupeň 3-4, horkovzdušná trouba 180 °C). Na plech položíme pečicí papír.
-
3
Rozpůlíme uvařené brambory a stroužek česneku. Plochu řezu potřeme olivovým olejem a česnekem. Brambory rozložíme na plech, zasypeme strouhaným parmezánem a zapečeme v troubě asi deset minut.