Nadívané lívance
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 32 g
- Sodík 364 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 480.5 mg
- Draslík 281 mg
- Vláknina 3020 mg
- Vitamín A 3020 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse rozmícháme mléko se žloutky a celým vejcem. Přisypeme cukr, vmícháme 50g rozpuštěného vlahého másla, sůl a kvásek vzešlý ze 30 g droždí a trochy vlažného mléka. Přisypeme tolik mouky, aby vzniklo řidší lívancové těsto (množství mouky upravíme podle potřeby).
-
2
Těsto necháme na teplém místě vykynout.
-
3
Do olejem vymazaného rozehřátého lívanečníku lžící vlijeme vždy trochu těsta, na které položíme lžičku marmelády. Těsto dolijeme a lívance usmažíme po obou stranách dozlatova.
-
4
Horké lívance ještě lehce potřeme zbylým máslem a posypeme skořicovým cukrem.