Nejlepší skořicoví šneci
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 150 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 25 g Droždí
- 250 ml Mléko polotučné
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 4.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 9 polévková lžíce Cukr krystal
- 2 polévková lžíce Cukr krystal
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 30 g
- Sodík 149 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 119.1 mg
- Draslík 98 mg
- Vláknina 3934.9 mg
- Vitamín A 3934.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plechy vyložíme pečicím papírem.
-
2
V misce utřeme rozdrobené droždí se lžičkou cukru, lžící vlažného mléka, lžící mouky a necháme vzejít.
-
3
Do mísy prosejeme mouku, smícháme s cukrem, solí, vlažným máslem, žloutkem, kváskem a přilijeme tolik vlažného mléka, abychom mohli vypracovat hladké, nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme těsto vykynout.
-
4
Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly a rozválíme na tenké obdélníky. Na náplň smícháme cukr se skořicí, rozpustíme máslo.
-
5
Na každý plát nasypeme náplň a při rolování spodní stranu hojně potíráme rozpuštěným máslem.
-
6
Hotové rolády nakrájíme na silnější kolečka a klademe na plechy. Každé kolečko potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme krystalovým cukrem. Necháme ještě asi 10 minut kynout.
-
7
Šneky pečeme v předehřáté troubě, až zrůžoví. Po upečení šneky potřeme rozpuštěným máslem a necháme na mřížce vychladnout.