Nejlepší skořicoví šneci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Droždí
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 4.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 9 polévková lžíce Cukr krystal
  • 2 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 119.1 mg
  • Draslík 98 mg
  • Vláknina 3934.9 mg
  • Vitamín A 3934.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plechy vyložíme pečicím papírem.

  • 2

    V misce utřeme rozdrobené droždí se lžičkou cukru, lžící vlažného mléka, lžící mouky a necháme vzejít.

  • 3

    Do mísy prosejeme mouku, smícháme s cukrem, solí, vlažným máslem, žloutkem, kváskem a přilijeme tolik vlažného mléka, abychom mohli vypracovat hladké, nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme těsto vykynout.

  • 4

    Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly a rozválíme na tenké obdélníky. Na náplň smícháme cukr se skořicí, rozpustíme máslo.

  • 5

    Na každý plát nasypeme náplň a při rolování spodní stranu hojně potíráme rozpuštěným máslem.

  • 6

    Hotové rolády nakrájíme na silnější kolečka a klademe na plechy. Každé kolečko potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme krystalovým cukrem. Necháme ještě asi 10 minut kynout.

  • 7

    Šneky pečeme v předehřáté troubě, až zrůžoví. Po upečení šneky potřeme rozpuštěným máslem a necháme na mřížce vychladnout.

Komentáře k receptu