Rýžový nákyp s tvarohem a broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 160 g Rýže loupaná
  • 350 g Mléko polotučné
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 150 g Broskve
  • 10 g řepkový olej
  • 40 g Cukr moučkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 715 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 159.7 mg
  • Draslík 306.4 mg
  • Vláknina 6730 mg
  • Vitamín A 6730 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme kaši z mléka, rýže a špetky soli.

  • 2

    Po vychladnutí do kaše vmícháme žloutek umíchaný s cukrem, prolisovaným tvarohem a máslem.

  • 3

    Vmícháme sníh ušlehaný z bílku.

  • 4

    Vložíme do olejem vymazané formy. Poklademe půlkami broskví a upečeme ve středně vyhřáté troubě ve vodní lázni.

Komentáře k receptu