Roládky s perníkovou náplní
Suroviny
- 50 g Cukr krupice
- 100 g Máslo čerstvé
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 ml Olej rostlinný
- 200 ml Mléko polotučné
- 2 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Droždí sušené
- 1 hrst Ořechy vlašské
- 1 špetka Sůl
- 5 polévková lžíce Perník strouhaný
- 4 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 23 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 38.5 mg
- Draslík 34.9 mg
- Vláknina 4328.6 mg
- Vitamín A 4328.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hladké mouky, krupicového cukru, oleje, mléka, vejce, sušeného droždí a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 1,5 hodiny.
-
2
Vykynuté těsto rozválíme na obdélníkový plát a po celé ploše potřeme rozpuštěným máslem. Plát potom posypeme nastrouhaným perníkem, nasekanými ořechy, cukrem a skořicí podle chuti.
-
3
Těsto zavineme do pevné rolády a nakrájíme na plátky široké 1-1,5 cm.
-
4
Roládky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem vždy kousek od sebe a necháme ještě chvíli kynout.
-
5
Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C 15-20 minut.