Makovec z remosky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6 porcí

Suroviny

  • 130 g Mouka polohrubá
  • 125 g Mák mletý
  • 125 g Cukr krupice
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 65.7 mg
  • Draslík 178.7 mg
  • Vláknina 9968.7 mg
  • Vitamín A 9968.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, s mletým mákem a krupicovým cukrem. Přidáme žloutek, rum, skořici, špetku citronové kůry a přilijeme tolik mléka, abychom vymíchali středně husté těsto.

  • 2

    Do remosky vymazané máslem a vysypané hrubou moukou vlijeme připravené těsto. Pečeme 30-40 minut.

  • 3

    Upečený makovec po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme nakrájený na řezy.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 15.11.2015 14:03:55

Makovec jsem pekla v menší remosce o průměru 22 cm s hliníkovou mísou. Na pečení moučníků dávám do mísy buď papír na pečení nebo mám vystřižené z teflonové fólie na dno kolečko a na boky dva pásky. Nesmí se ale pak na ní krájet, musí se zespod moučníku odstranit. Odpadá vymazavání tukem a vysypavání moukou a moučník jde snadno vyjmout. Makovec podle tohoto receptu bych zhodnotila tak nějak průměrně. Za sebe bych dala o malinko méně cukru. Moučník se dá vodorovně překrojit napůl a potřít nějakou pikantní marmeládou, nejraději rybízovou.

Odpovědět