Česnekovo-rajčatová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 6 g Petržel - nať
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Olej olivový
  • 1500 ml Vývar drůbeží
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 816 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 86.8 mg
  • Draslík 185.4 mg
  • Vláknina 1497.9 mg
  • Vitamín A 1497.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata pokrájíme na menší kusy. Chleba namočíme do mléka, necháme nasáknout a změknout, poté vyjmeme, vymačkáme přebytečné mléko a necháme stranou. Petržel omyjeme a nasekáme. Vejce rozšleháme s mletou paprikou.

  • 2

    Olej rozpálíme, přidáme česnek a rajčata, krátce osmahneme a přidáme namočený chléb. Zamícháme, zalijeme vývarem a uvedeme k varu. Přidáme pokrájenou chilli papričku a zvolna vaříme 10 minut. Uvařenou polévku propasírujeme přes síto, znovu uvedeme k varu. Poté vlijeme směs vajec a papriky, promícháme a ihned odstavíme. Servírujeme posypané sekanou petrželí.

Komentáře k receptu