Zelenina zapečená s bramborovou kaší a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mrkev kořen
  • 250 g Celer bulvový
  • 100 g Hrášek
  • 250 g Petržel kořen
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Muškátový oříšek
  • 80 g Sýr Čedar
  • 500 g Brambory vařené
  • 4 g Sůl
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 167 g
  • Sodík 900 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 1006.6 mg
  • Vláknina 17806.5 mg
  • Vitamín A 17806.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 104.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na kostičky, nasypeme do osolené vroucí vody, přisypeme hrášek a povaříme 10 minut. Zeleninu scedíme a necháme okapat. V rendlíku svaříme mléko s taveným sýrem, opepříme, okořeníme muškátem a odstavíme. Z vařených brambor, soli a mléka vymícháme hladkou bramborovou kaši. Pekáček vymažeme máslem, nasypeme do něj vařenou zeleninu s hráškem, zalijeme mlékem s rozvařeným sýrem, promícháme se zeleninou, nyní zalijeme bramborovou kaší, posypeme strouhaným čedarem a dáme zapéct. Zapékáme asi 12 až 15 minut.

  • 2

    Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu