Zelenina zapečená s bramborovou kaší a sýrem
Suroviny
- 250 g Mrkev kořen
- 250 g Celer bulvový
- 100 g Hrášek
- 250 g Petržel kořen
- 30 g Máslo čerstvé
- 150 g Sýr smetanový tavený 45%
- 2 g Pepř černý mletý
- 1 g Muškátový oříšek
- 80 g Sýr Čedar
- 500 g Brambory vařené
- 4 g Sůl
- 250 ml Mléko polotučné
- 250 ml Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 167 g
- Sodík 900 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 42.5 mg
- Draslík 1006.6 mg
- Vláknina 17806.5 mg
- Vitamín A 17806.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 104.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na kostičky, nasypeme do osolené vroucí vody, přisypeme hrášek a povaříme 10 minut. Zeleninu scedíme a necháme okapat. V rendlíku svaříme mléko s taveným sýrem, opepříme, okořeníme muškátem a odstavíme. Z vařených brambor, soli a mléka vymícháme hladkou bramborovou kaši. Pekáček vymažeme máslem, nasypeme do něj vařenou zeleninu s hráškem, zalijeme mlékem s rozvařeným sýrem, promícháme se zeleninou, nyní zalijeme bramborovou kaší, posypeme strouhaným čedarem a dáme zapéct. Zapékáme asi 12 až 15 minut.
-
2
Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.